Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
sambuka A Stefan Mazur nowa135 (2183 niezalogowanych)
34 Posty
Ola N
(ogr17)
Nowicjusz
Ulka12 napisał:
Witam a czy ktos sie orientuje czy na zwolnieniu lekarskim moge leciec do PL?

wydaje mi sie ze tak, bo dlaczego by nie?
no ale na kontrole chyba musisz chodzic- wiec do Pl nie ma 2-3 miesiace tylko na 2-3 tygodnie jak juz
przeciez nikt Cie scigac nie bedzie po swiecie bo w ciazy jestes
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
ogr17 napisał:
Ulka12 napisał:
Witam a czy ktos sie orientuje czy na zwolnieniu lekarskim moge leciec do PL?

wydaje mi sie ze tak, bo dlaczego by nie?
no ale na kontrole chyba musisz chodzic- wiec do Pl nie ma 2-3 miesiace tylko na 2-3 tygodnie jak juz
przeciez nikt Cie scigac nie bedzie po swiecie bo w ciazy jestes

zle Ci sie wydaje, musisz miec zgode lekarza i NAV
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Kasia kkkkk
(Kosacha)
Początkujący
pracodawca wyplaca pierwsze 16 dni chorobowego, reszte placi NAV...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Kosacha napisał:
pracodawca wyplaca pierwsze 16 dni chorobowego, reszte placi NAV...

o tym kazdy wie
i nie zmienia to faktu, ze na zwolnieniu nie mozesz wyjezdzac z kraju, oczywiscie mozna sobie wyskoczyc bez zgody, ale moga byc malo radosne konsekwencje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów
Magdalena X
(SoShy)
Początkujący
ZimnyDrań napisał:
B.K. napisał:
Mężczyzni,cóż to mężczyźni,ciąża jest dla nich abstrakcja....a szkoda,mogłby jeden z drugim spróbować tego miodu a szczególnie pod koniec i oczywiście sam poród tu tak jest,że jak sie ma jakieś problemy zdrowotne a nie sa one w wystarczającym stopniu powazne to redukują czas pracy.I o ile sie orientuję to do 30 dni(ale może sie coś zmieniło)płaci pracodawca a poźniej Nav.

Okres i ciąże to macie kobity za KARE. Kto wam kazał zrywać jabłko w raju i kusić nim Adama. Teraz muszę siedzieć tutaj i pisać na forum a tak w raju kto wie jak by mogło być przyjemnie.

Dobre
Bylbys raz w ciazy i mial raz okres i inaczej bys spiewal ptaszku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Kasia kkkkk
(Kosacha)
Początkujący
Fiona66 moze ty o tym wiesz, ale nie kazdy. Przeczytaj dokladnie pierwsza strone watku...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
szykujac sie do wyjazdu za granice na zwolnieniu, przeczytalabym raczej "zasoby" NAVu, dokladniej niz 1 strone jakiegokolwiek watku

kazdy sobie rzepke skrobie, co mi do tego, ze ktos ma zamiar sie ew "podlozyc" dla NAVu lub pracodawcy

doradzilam, ze bez zgody lekarza i NAVu nie nada ruszac pupy z Norwregii - reszta nie moj biznes
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
beti2042 napisał:
hej.jestem w ciazy .jestem na zwolnieniu lekarskim i od paru dni pracuje na pol etatu bo nieczuje sie dobrze. przedtem pracowalam na caly etat. czy ktos wie ile nav placi na zwolnieniu.

NAV zaplaci Ci tyle procent wynagrodzenia ile jestes na zwolnieniu. Czyli jezeli 50 % to zaplaci 50% wyplaty a drugie 50 % pracodawca. Mozliwe, ze bedziesz dostawala 100 % od pracodawcy pomimo ze jestes na zwolnieniu ALE wtedy NAV placi za Twoje chorobowe pracodawcy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Fiona66 napisał:
szykujac sie do wyjazdu za granice na zwolnieniu, przeczytalabym raczej "zasoby" NAVu, dokladniej niz 1 strone jakiegokolwiek watku

kazdy sobie rzepke skrobie, co mi do tego, ze ktos ma zamiar sie ew "podlozyc" dla NAVu lub pracodawcy

doradzilam, ze bez zgody lekarza i NAVu nie nada ruszac pupy z Norwregii - reszta nie moj biznes

jezeli jestes na zwolnieniu 100 % to nie wolno Ci wyjezdzac, mozna zaryzykowac bo zadko sprawdzaja.
natomiast, jezeli masz np. 70% zwolnienia to mozesz sobie latac bo zawsze mozesz powiedziec ze 30 % jest sie zdolnym do pracy to i rowniez do podrozowania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Agnieszka Jońca
(Gunia78)
Wiking
Witam kobitki
czy ktos się orientuje jak wygląda sytuacja ze zwolnieniem jeżeli umowę mam na 50% a pracuję cały etat i tyle mam w grafiku? jestem w 2 miesiącu ciąży, na razie jest ok ale chciałabym wiedziec na przyszłość.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok